Wij dienen bij binnenkomst uw ‘coronatoegangsbewijs’ te controleren. Via de CoronaCheck-app kunt u dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code.

Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. Bij de ingang vergelijken wij de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Hoe werkt het?

Met een smartphone

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store.

Uw coronatoegangsbewijs kunt u op 3 manieren verkrijgen:

1.     Een Vaccinatiebewijs
Op de website www.coronacheck.nl leest u hoe u van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.
Met CoronaCheck kunt u van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. U krijgt een internationaal en Nederlands bewijs. U heeft het Nederlandse bewijs nodig, daarvoor moet u volledig gevaccineerd zijn. Zodra uw volledige vaccinatie geregistreerd is kunt u in de CoronaCheck-App of op de pagina inloggen met uw DigiD, en uw bewijs maken. In de App, bij ‘mijn bewijzen’ staat de QR-code opgeslagen. Met ‘bekijk QR’ kunt u de QR code laten scannen.

2.   Een negatieve testuitslag
U heeft via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Let op: u kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater.
U kunt zich ook bij de GGD hebben laten testen. Zodra deze testuitslag geregistreerd is (na maximaal 2 uur), kunt u in de CoronaCheck-App of of via www.coronacheck.nl inloggen met uw DigiD, en uw bewijs maken.
In de App, bij ‘mijn bewijzen’ staat de QR-code opgeslagen. Met ‘bekijk QR’ kunt u de QR code laten scannen. Als de QR-code niet meer geldig is, verdwijnt deze vanzelf.

3.    Een herstelbewijs
Heeft u corona gehad en kunt u dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Zonder een smartphone
Heeft u geen smartphone? Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.  Wij accepteren eventueel ook een vaccinatiekaart met 2(!) vaccinaties.

Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (Gratis) Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Of
Helpdesk Testen voor Toegang 088-7770809. Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur