…een gevecht tussen je smaakprofielen!

Wat gebeurt er als je de ondernemers van restaurant De Heerlijkheid, Het Veur Theater en Gall&Gall Verbeek aan een tafeltje zet en een glaasje wijn inschenkt? Juist, de wildste ideeën over lekker eten en drinken bruisen omhoog.

Zo is ook het festival Wine and Bites geboren. Gezamenlijk aan de bar op zoek naar nieuwe ideeën en concepten, maar altijd met het gezamenlijke doel voor ogen: gasten laten kennis maken met en laten genieten van lekker eten en drinken.

“Wine and Bites moet vooral een gezellig festival worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een goed glas wijn en een lekker hapje” aldus Oscar van Schijndel van Het Veur Theater. Het Veur Theater, gelegen in het Leidschendam Centrum, is een locatie bij uitstek als het gaat om gezellige bijeenkomsten en waar met regelmaat feesten, partijen en zakelijke bijeenkomsten worden georganiseerd. Aan de wijnen en de hapjes zal het ook zeker niet liggen. Op deze zondagmiddag kun je namelijk maar liefst kennis maken met 38 wijnen, diverse huisgemaakte hapjes en uitgebreide buffetten.

Alfred van Kesteren en Ingrid Blom van restaurant De Heerlijkheid zijn momenteel al bezig met het verzinnen van passende hapjes bij de wijnen. Ingrid Blom: “een leuke en lekkere klus voor Alfred met soms verrassende resultaten om je vingers bij af te likken”. De mensen die restaurant De Heerlijkheid kennen, weten dat zij zich geen zorgen hoeven te maken en dat het een zondagmiddag wordt die bol staat van eerlijk en heerlijk eten.

Peter Verbeek, eigenaar van drankenspeciaalzaak Gall&Gall Verbeek, zorgt voor de wijnen. Dit keer geen gewone wijnproeverij, want Verbeek heeft een bijzonder concept bedacht. Door middel van je eigen telefoon kan je, via een link, binnen 29 seconden je wijnsmaakprofiel laten berekenen en daarmee altijd de juiste wijnkeuze maken. Er zijn een 12-tal smaakprofielen ontwikkeld en aan deze smaakprofielen zijn 38 wijnen gekoppeld. Uiteraard staan deze wijnen allemaal open om geproefd te worden. “Uiteraard hoef je je smaakprofiel niet te laten berekenen voordat je mag proeven. Het is gewoon een nieuwe opzet van een wijnproeverij en ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen kennis te laten maken met mooie dranken” aldus Peter Verbeek.

Bestel hier uw kaarten: www.hetveurtheater.nl/voorstelling/wine-bites-festival/